ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Πλέον μέσω Internet και τηλεφώνου για περιστατικά που μπορούν να εκτιμηθούν από μακριά όπως υδρονεφρώσεις, παλινδρομήσεις ούρων, υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις, υδροκήλες καθώς και ένα μέρος των κρυψορχιών, των φιμώσεων και των υποσπαδιών.

Στέλνετε το ιστορικό του παιδιού, τις εξετάσεις και φωτογραφίες στο email info@zoupanos.gr, μελετώ το περιστατικό και κλείνουμε τηλεφωνικό ραντεβού για την συνέντευξη.
Οπωσδήποτε η φυσική παρουσία του ασθενούς και η προσωπική μου εκτίμηση στους υπερήχους έχουν μεγάλη αξία αλλά τις δύσκολες αυτές ώρες και ιδίως για τα παιδιά της επαρχίας μπορούμε να έχουμε μία πρώτη εκτίμηση από μακριά.
Διαθέσιμος και στο viber και στο WhatsApp στο 6944388488 αλλά ακόμα και στο κινητό, λογικές ώρες.
Η πληρωμή θα γίνεται μέσω τραπεζικής μεταφοράς, επειτα θα ακολουθεί η έκδοση της απόδειξη από την γραμματεία.

Προσπαθούμε όλοι να μειώσουμε την διάδοση του ιού.
Μένουμε σπίτι και δεν ερχόμαστε σε ανώφελες επαφές με άλλους ανθρώπους.

 


ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΑΥΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕΣΩ E-MAIL

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού ή να ζητήσετε άυλη συνταγογράφηση, στέλνοντας e-mail στο info@zoupanos.gr

Δείτε αναλυτικά εδώ »

 

Τώρα ιατρείο και στην Θεσσαλονίκη


Ο παιδοουρολόγος Κος Ζουπάνος Γεώργιος πραγματοποιεί εξετάσεις και στη Θεσσαλονίκη


Επόμενο ιατρείο 8 & 9 Μαϊου
 

 

Τώρα ιατρείο και στην Κρήτη


Ο παιδοουρολόγος κος. Ζουπάνος Γεώργιος πραγματοποιεί εξετάσεις και στη Κρήτη στο διαγνωστικό κέντρο “ΚΝΩΣΟΣ”.
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ »

Επόμενο ιατρείο 15 & 16 Μαϊου
 

 

ΟΡΙΣΜΟΣ

Είναι η συσσώρευση υγρού γύρω από τον όρχι.

 

ΓΕΝΙΚΑ

Οπως είδαμε στο κεφάλαιο της κρυψορχίας, ο όρχις γεννιέται μέσα στην κοιλιά του εμβρύου και πριν την γέννηση περνάει από τον βουβωνικό πόρο και κατέρχεται στο όσχεο (δερματικό σακούλι που περιέχει τους όρχεις). Ο δρόμος αυτός, αφού περάσει ο όρχις, φυσιολογικά κλείνει από πίσω του. Εάν δεν κλείσει, υπάρχει ένα τούνελ επικοινωνίας μεταξύ της κοιλιάς του παιδιού και του οσχέου. Μέσα από αυτό το τούνελ, περνάει το περιτοναϊκό υγρό, μέσα στο οποίο κολυμπούν τα έντερα μας και κατέρχεται στο όσχεο γύρω από τον όρχι.
Συνήθως οι γονείς βλέπουν το όσχεο του παιδιού να φουσκώνει και να αυξομειώνεται σε όγκο εφόσον όταν ξαπλώσει το παιδί, το υγρό ξαναγυρνά μέσα στην κοιλιά.
Μερικές φορές το τούνελ επικοινωνίας κλείνει ατελώς μετά την γέννηση με μια ψευδομεμβράνη, σε ένα μόνο σημείο, και όταν το παιδί μεγαλώνει και αποκτά φυσική δραστηριότητα -με τις υψηλότερες ενδοκοιλιακές πιέσεις που δημιουργούνται- ανοίγει, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η επικοινωνία. Η υδροκήλη δεν δημιουργεί πόνο στο παιδί.

 

ΗΛΙΚΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Οταν η υδροκήλη υπάρχει στην γέννηση, περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 14 μηνών, διότι μέχρι τότε, το τούνελ μπορεί να κλείσει από μόνο του. Σε αυτήν την περίπτωση, η διόγκωση του οσχέου υποχωρεί προοδευτικά. Εάν δεν κλείσει, επεμβαίνουμε χειρουργικά μετά από αυτήν την ηλικία. Εάν η υδροκήλη εμφανιστεί αργότερα, επεμβαίνουμε άμα τη εμφανίσει, διότι μέσα σε αυτό το κανάλι επικοινωνίας μπορεί κάποια στιγμή να εισέλθει και το έντερο, να γίνει δηλαδή βουβωνο-οσχεοκήλη. Σε αυτήν την περίπτωση, ελοχεύει ο κίνδυνος περίσφυξης της κήλης, δηλαδή το έντερο να «μαγκώσει» στο ύψος του βουβωνικού πόρου και να μην μπορεί να ξαναμπεί μέσα στην κοιλιά του παιδιού. Η περίσφυξη δημιουργεί ισχυρό πόνο και χειρουργείται επειγόντως.
Ενωρίτερα των 14 μηνών επεμβαίνουμε μόνο εάν υπάρξει έξοδος του εντέρου μέσα στην επικοινωνία ή πολύ πιό σπάνια εάν η υδροκήλη πάρει μεγάλες πραγματικά διαστάσεις και το όσχεο συνεχώς διογκούται όλο και περισσότερο αντί να υποχωρεί προοδευτικά.

 

ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Η επέμβαση γίνεται με μια μικρή τομή στο ύψος της βουβωνικής χώρας, στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Κλείνουμε με ραφές το τούνελ επικοινωνίας. Η επέμβαση είναι ανώδυνη, γίνεται υπό ελαφρά γενική αναισθησία, δεν απαιτεί νοσηλεία (το παιδί εξέρχεται του νοσοκομείου 2-3 ώρες μετά την επέμβαση) και έχει άριστα ποσοστά επιτυχίας σε έμπειρα χέρια. Η ραφή γίνεται πλαστική και δεν απαιτείται αφαίρεση ραμμάτων. Η τομή σε λίγους μήνες είναι αόρατη.

 


Φωτογραφία παιδιού με ΔΕ υδροκήλη. Σημειούται ο μεγάλος όγκος του ΔΕ οσχέου σε σχέση με το ΑΡ όσχεο.

Ο καιρός στην Αθήνα